جمهوری اسلامی ایران از همان روزهای پس از پیروزی انقلاب در تمامی سطوح کار برای پیشرفت که تا آن زمان بر زمین مانده بود را شروع کرد که یکی از این ابعاد پیشرفت در زمینه نظامی و ساخت تجهیزات دفاعی بود.
ایران با وجود این که از آغاز تا امروز با مسائلی چون «جنگ تحمیلی» و «تحریم» رو به رو بود اما جوانان متعد آن هیچگاه دست از تلاش برنداشتند و کشور را هر روز در مسیر پیشرفت حرکت دادند که نتیجه آن تولید تجهیزات هوایی، دریایی و زمینی شده که به اذعان برترین کارشناسان امور نظامی به کابوسی برای دشمنان بدل شده است.
آغاز به کار واحد «هوافضای سپاه» از روزهای آغازین «جنگ تحملی» بود و به جرئت میتوان گفت که از همان روزها با سرعت خیرهکنندهای در زمینه موشکی به توانمندی بالایی رسیدند. این یگان از همان زمان تا امروز به بالاترین سطح دانش موشکی دست یافت که نتیجه آن تولید موشکهایی چون «سجیل»؛ «قیام» و «قدر» شد.
خانواده موشکی تماما ایرانی شهاب که برد 350 تا یکهزار و 950 کیلومتر و سرعتی بالغ بر 5 هزار و 500 کیلومتر و توان حمل کلاهک تا 1 هزار و 200 کیلوگرم را دارد.
خانواده موشکی فاتح 110 ایران برد 200 تا 300 کیلومتر و سرعتی بالغ 3.5 ماخ دارد.
موشک نازعات ساخت ایران با برد 150 کیلومتر حامل سرجنگی بیش از 100 کیلوگرم است.
خانواده موشک قدر ایران با برد 1 هزار و 900 کیلومتر توان حمل کلاهک 650 کیلوگرمی را دارد.
موشک تماما ایرانی سجیل با برد 2 هزار کیلومتر و سرعت 13 ماخ توان حمل کلاهک 1 هزار کیلوگرمی را دارد.
موشک عماد ساخت ایران که برد 2 هزار کیلومتر
موشک ایرانی قیام با برد 800 کیلومتر وتوان حمل کلاهک 746 کیلوگرمی را دارد.
اما این پایان کار یگان هوافضا نبود و آنها به سراغ دانش ساخت پهپادها نیز رفتند؛ در ابتدا با روش مهندسی معکوس چند پهپاد را تولید کردند اما رفته رفته دانش ساخت آن را بومی سازی کردند به گونهای که امروز ایران جزء سه قدرت برتر در این حوزه است. در حال حاضر نیروی «هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران» توان تولید انواع پهپادهای پیشرفته را دارد و نمونههایی را چون «شاهد 129» و «سیمرغ» را تولید کرده است.
پهپاد تماما ایرانی سیمرغ با برد نامعلوم و پنهانکار و با سقف پروازی 18 کیلومتر
پهپاد صاعقه ایرانی با برد نامعلوم و پنهانکار و با سقف پروازی 18 کیلومتر
پهپاد چند منظوره شاهد 129 ساخت ایران با برد 1 هزار و 700 کیلومتر و با سقف پروازی بیش از 7 کیلومتر
پهپاد هجومی ساخت ایران کرار 4 با برد 25 کیلومتر و با سقف پروازی بین 7 و نیم تا 12 کیلومتر
پهپاد چند منظوره ایرانی مهاجر 6 با برد و سقف پروازی نامعلوم
«نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران» همواره پس از پیروزی انقلاب در سال 1357 یکی از بازوهای قدرتمند جمهوری اسلامی ایران بوده چرا که ماموریتهای این یگان علاوه در آبهای سرزمینی در مناطقی است که تمامی کشورها در آن حضور دارند یعنی آبهای آزاد پس همانگونه که امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده این نیرو پیشتر گفته بود «هر رفتاری که از ما در این منطقه بروز پیدا کند مورد توجه دنیا قرار میگیرد» این حضور نیاز به تجهیزات دارد. «نیروی دریایی» نیز این را درک و درصدد رفع احتیاجات خود برآمد که نتیجه آن تولید انواع ناوشکنها از جمله «جماران» و «دماوند» شد، اما این پایان کار نبود امروز هم این نیرو ساخت شناورهای مدرن را در دستور کار دارد.
ناوشکن تماما ایرانی جماران با سرعت بیش از 50 کیلومتر بر ساعت و برد 5 هزار و 500 کیلومتر
ناوشکن الوند ایران که سرعتی بالغ بر 31 تا 72 کیلومتر بر ساعت و برد تا 9 هزار کیلومتر دارد.
ناوشکن البرز ساخت ایران که دارای سرعت 72 کیلومتر بر ساعت است.
ناوشکن سبلان ایرانی که سرعتی بالغ بر 31 تا 72 کیلومتر بر ساعت و برد تا 9 هزار کیلومتر دارد.
ناوشکن دماوند ساخت ایران که سرعت 56 کیلومتر بر ساعت و پیشرفتهترین سیستمهای دفاعی و راداری را دارا است.
ناوشکن تماما ایرانی سهند که سرعت 63 کیلومتری دارد و قادر به حمل پیشرفتهترین سیستمهای دفاعی و راداری است.
ناوشکن بایندر ایران با سرعت 37 کیلومتر بر ساعت بردی بین 4 هزار و 500 تا 5 هزار و 500 کیلومتر دارد.
ناوشکن ساخت ایران نقدی
پس از «نیروی دریایی ارتش» این بار نوبت به «سپاه» رسید تا با تشکیل «نیروی دریایی» در سال 1364 خواب را از چشمان دشمنان برباید. این نیرو جهت کمک برای تامین امنیت آبهای سرزمینی ایران تشکیل شد اما مانند سایر یگانهای نیروهای مسلح کشور بیکار نماند و کار تولید شناورهای تندرو را در دستور کار خود قرار داد که نتیجه آن ساخت شناورهایی چون «عاشورا» و «آذرخش» شد. روند پیشرفت تکنولوژی این نیرو را بر آن داشت تا آیندهنگری را سرلوحه کار خود قرار دهد و به سمت تولید شناورهای پیشرفتهتر برود که نتیجه آن ساخت شناور تندرو برد بلند «شهید ناظری» شد و همچنان این راه ادامه دارد.
شناور تندروی ایرانی آذرخش که برد عملیاتی 500 کیلومتری دارد و با سرعت 93 کیلومتر بر ساعت میتواند در زمان کمتر از 6 ساعت 30 درصد ساحل خلیج فارس را به گشتزنی بپردازد.
شناور فوق پیشرفته ذوالفقار ایرانی با سرعت 95 کیلومتر بر ساعت و برد 600 کیلومتری کابوس ناوهای متخصام در خلیج فارس
شناور تندرو ایرانی عاشورا
شناور بردبلند تندر ایران با بیشینه سرعت 65 کیلومتر بر ساعت و برد تا 1 هزار و 480 کیلومتر
شناور تندور ساخت ایران با نام سراج که سرعت 130 کیلومتر بر ساعت که ایران برنامه ارتقای آن تا 180 را دارد.
شناور بردبلند و پیشرفته شهید ناظری ایران با بیشینه سرعت نامعلوم و برد 10 هزار کیلومتر
اما به سراغ یکی دیگر از نیروهای ایرانی میرویم؛ نیروی که به تعبیر امام راحل (ره) نیروی الهی و به تعبیر مقام معظم معظم رهبری خطشکن است؛ این نیرو همان «نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران» یا به تعبیر بهتر دست بلند ایران است. «نیروی هوایی» از روز نخست تجاوز عراق به ایران محکم ایستاد و در همان ساعت اولیه جنگ تحمیلی با پاسخ کوبنده خود نشان داد تا پای جان حافظ انقلاب اسلامی ایران خواهد بود. این وفاداری تا امروز ادامه دارد به نحوی که این نیروی الهی خطشکن خطوط تحریمها را شکست و بدون نیاز به کمک کشور خارجی کار تولید پرندههای تماما ایرانی را به سرانجام رساند.
پنهانکار تماما ایرانی قاهر 313 با بیشنیه سرعت نامعلوم و سقف پروازی 16 هزار متر
هواپیمای رادارگریز شفق ساخت ایران با بیشینه سرعت بیش از 737 کیلومتر در ساعت و سقف پروازی 16 هزار متر
خانواده هواپیمای صاعقه با بیشینه سرعت بیش از 2 ماخ و سقف پروازی بیش از 16 هزار متر
جنگنده آذرخش با بیشینه سرعت حدود 1 هزار و 700 کیلومتر در ساعت
«نیروی زمینی» نیز یکی دیگر از یگانهای نیروهای مسلح ایران است که هم در «سپاه»و هم در «ارتش»وجود دارد. این نیرو که بازوی پرقدرتایران در کنترل مرزها است با توجه به نیازهای موجود خود کار ارتقای تانکهای خود را در دستور کار قرار داد اما این پایان ماجرا نبود و این یگان با همکاری «وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» کار تولید تانکهای پیشرفته را آغاز کرد که نتیجه آن تولید تانک پیشرفته «کرار» شد. در کنار این نیز هوانیروز نیروی زمینی کار تولید بالگردها را انجام داد که منجر به تولید بالگردهایی چون «طوفان» و «شاهد 285» شد.
تانک ایرانی ذوالفقار با برد 450 کیلومتر و سرعت 70 کیلومتر بر ساعت
تانک تماما ایرانی کرار با برد نامشخص و سرعت 70 کیلومتر بر ساعت
بالگردهای طوفان 1 و 2
بالگرد شاهد 285
بالگرد صبا
ساخت چنین تجهیزاتی نشان از سرعت بالای پیشرفت در کشور دارد و بیشک در آینده نه چندان دور باید منتظر ارتقای توان دفاعی ایران بیشتر از گذشته باشیم.